Gegarandeerd goed slapen op een Pullman

31 Mei, 2017 15:21

Pullman is producent en ontwerper van boxsprings en matrassen. Het bedrijf is gevestigd in Vroomshoop  en onderdeel van Hilding Anders Netherlands.

Van familiebedrijf tot grote speler

Het begon allemaal bij een timmermanswerkplaats in het zuiden van Zweden. Vanaf 1939 begon Hildings Anders zich echter als doel te stellen om mensen een goede nachtrust te bezorgen. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven in de beddenbranche. Met een hoofdkantoor gevestigd in Zweden heeft Hilding Anders op het moment 7000 medewerkers verspreid over de hele wereld.

Terug in de tijd…

Pullman heeft een rijke bedrijfsgeschiedenis.  De oorsprong van het bedrijf ligt in Amerika in 1859. Meubelmaker George Mortimer Pullman begon in deze periode met de bouw en restauratie van een luxe treinwagon. Met deze wagon wilde hij ervoor zorgen dat passagiers veel comfortabeler konden slapen tijdens hun reis.

Pullman matrassen Pullman matrassen van Bode Bedden Amsterdam

De verhuur van de luxe wagon aan een Amerikaanse spoorwegmaatschappij liep uit tot een groot succes.  Uiteindelijk was er over het hele land zoveel interesse dat Pullman talloze wagons kon laten bouwen. In 1867  was het bedrijf uitgegroeid tot de grootste leverancier en hadden ze met ruim 2.000 wagons en 30.0000 gasten per nacht, het grootste hotel op de rails ter wereld.

Het succes sloeg in 1930 over naar Europa. Sindsdien werden de wagons ook ingezet op internationale routes. Pullman ontwierp en produceerde ondertussen ook steeds meer matrassen. Het bedrijf kreeg uiteindelijk een patent op de unieke binnenvering. Hiermee groeide ze uit tot een begrip  in de beddenbranche als producent van boxsprings en matrassen met een hoogwaardige kwaliteit.

Pullman op een missie

In de loop van de jaren heeft Pullman een duidelijke bedrijfsmissie ontwikkeld. Hun hoofddoel is het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige en duurzame (verstelbare) boxsprings en matrassen.   Centraal in de fabricatie staat de dubbele vering, ofwel de “inside pocket” veer in de matrassen en boxsprings. Deze vering zorgt voor een optimale slaapcomfort.

Pullman matrassen bij Bode Bedden

Het bedrijf wil  met de vorm en functionaliteit er tevens voor zorgen dat de Pullman bedden invulling kunnen geven aan ieders stijlvoorkeur en persoonlijke lifestyle. Daarnaast zorgt Pullman,  door hun samenwerking met een geselecteerd netwerk van specialisten en winkeliers, dat de bedden bij de juiste eindgebruiker terecht komt.

Pullman bij Bode Bedden

Bij Bode Bedden kunt u terecht voor de meest comfortabele matrassen en boxsprings van Pullman. Om een Pullman uit te proberen of voor professioneel advies kunt u langskomen in één van onze vestigingen in Amsterdam of Hoofdorp.