Damai

Omschrijving

 

Organic cotton. Helemaal van deze tijd.Bij 100% katoen denken mensen vaak aan een natuurlijk product, puur en schoon. De waarheid is een ander verhaal. Katoen is namelijk één van de meest vervuilende gewassen ter wereld. Meer dan 25% van alle insecticiden en 12% van alle pesticiden, wordt gebruikt bij het verbouwen van katoen. Geschat wordt dat 90% van deze chemische middelen in de bodem, lucht en water rondom de velden verdwijnt.
Jaarlijks lijden meer dan 3.000.000 mensen wereldwijd aan de effecten van pesticidenvergiftiging en 20.000 mensen sterven hieraan.Daarnaast wordt bij de traditionele verwerking van katoen verfstoffen gebruikt die zware metalen kunnen bevatten. De ‘easy care finish’ heeft als belangrijk bestanddeel formaldehyde en het bleken gebeurt door middel van chloor. Gebleken is dat bovenstaande stoffen niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook schadelijk voor mensen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze schadelijke stoffen bij mensen kunnen leiden tot overgevoeligheid en huidirritatie.Een zuivere en natuurlijke basis.Organische katoen wordt verbouwd op plantages waar de boeren uitsluitend gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en methodes. Er wordt op de velden geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De katoen wordt met de hand geplukt en op de katoenvelden worden regelmatig andere gewassen verbouwd om zo verschraling van de grond te voorkomen.
Het bleken, verven en fixeren van de stoffen wordt op een natuurlijke wijze gedaan. Organic cotton wordt bijvoorbeeld gebleekt met waterstofperoxide in plaats van chloor. Voor het verven en drukken gebruikt men geen verfstoffen op basis van zware metalen, maar zoveel mogelijk plantaardige verfstoffen. Het voorkrimpen van de stoffen gebeurt mechanisch in plaats van chemisch en formaldehyde wordt absoluut niet gebruikt.
Een zuivere, eigentijdse collectieAlle producten van Damai Organics en Très Damai bestaan uit 100% organic cotton en zijn voorzien van het Eko-keurmerk. Dit garandeert dat tijdens de hele productieketen is gecontroleerd of de katoen op een organische wijze is verbouwd. Of de katoen op een milieuvriendelijke wijze is verwerkt en of de arbeidsomstandigheden van het gehele productieproces voldoen aan de sociale standaard.

Met dit zuivere, natuurlijke textiel hebben we een prachtige, eigentijdse collectie ontworpen met een eersteklas percal kwaliteit. Pure weldaad voor elk bed. Met Damai Organics en Très Damai hebben wij een collectie in huis die helemaal voldoet aan de sterk toenemende vraag van consumenten voor milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde artikelen. Zonder dat ze hoeven in te leveren op hun eisen ten aanzien van kwaliteit- en design.

De voordelen op een rij:

  • Eigentijdse ontwerpen
  • Prachtige percal kwaliteit
  • Anti allergeen en huidvriendelijk.
  • Zacht voor kinderen en baby’s
  • Duurzaam geproduceerd
  • Geen schadelijke effecten voor het milieu

Maak een afspraak met onze beddenadviseur

Wilt u meer weten over Damai, vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij maken graag een afspraak met u om uw wensen te bespreken. Tijdens dit adviesgesprek vertellen we u alles over de mogelijkheden qua opstelling, materialen en kleuren.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnr.*
Product
Opmerking*